Niekto sa už odhodlal a stihol sušené červíky ochutnať, niekto ešte stále váha a sú aj ľudia, ktorí červíkom povedali rázne nie. Ak patríte do prvých dvoch skupín a rozmýšľate, že si naše slané, chilli, cesnakové, alebo curry červíky pôjdete kúpiť, máme tu pre vás 3 tipy, ako ich pridať k obľúbeným jedlám.
Jedlé červíky v obľúbených receptoch
Nemusíme si klamať, hmyz býva to posledné, čo chcete vo svojom jedle nájsť a väčšinou naznačuje, že je jedlo zlé. Ak ste však už stihli zistiť, že naše jedlý hmyz majú od zlého jedla na míle ďaleko, možno vám tiež napadlo, že by sa priam hodilo ich do niektorých receptov primiešať. Pre chuť, chrumkavú štruktúru a samozrejme aj pre zlepšenie nutričnej hodnoty, keďže obsahujú až 48% bielkovín.
Aké jedlá sme skúsili my? No predsa také, kam sa zvykne dávať chrumkavá opražená cibuľka. Práve takú veľkosť a štruktúru tieto naše červy majú.
1. Vegan burger
Môže to samozrejme byť aj klasický mäsový hamburger alebo cheeseburger, no pri niektorých vegánskych náhradách naozaj ani nezistíte, že nejete mäso. Červíky sme skúšali vo viacerých verziách a vždy chutili vynikajúco, no špeciálne odporúčanie máme na sladko-slanú kombináciu s mangovým chutney.
2. Hotdog pre náročných
Éra, kedy ľudia pod názvom hotdog poznali len obyčajný biely rožok s párkom a horčicou či kečupom, je už dávno preč. Teraz si väčšina z nás radšej pochutí na rôznych kombináciách domáceho pečiva s najrôznejšími druhmi vegánskych a nevegánskych párkov, chilli omáčok a majonéz, papričiek, cibuliek,...a napríklad aj červíkov.
3. Len tak, s chlebíkom
To najjednoduchšie na koniec. A možno aj najlepšie. Jedlý hmyz sa totiž hodí na rôzne tvarohové nátierky, na cottage cheese, na ricottu, ale ako sme mohli vyskúšať, tiež na všetky rôzne zeleninové a strukovinové nátierky. Stačí pridať kvalitný kváskový chlebík, zeleninu a chutné, no najmä zdravé raňajky sú na stole.
Tak čo, odhodíte predsudky a vyskúšate?