Rýchly šalát z bezlepkových cestovín s grilovanou špargľou a bylinkovým pestom

Čo potrebujeme:

Cestovinový šalát (2 porcie)

  • 150 g sezamové gomiti
  • 250 g zelená špargľa
  • 1 ks stredne veľká cuketa
  • 2-3 PL bylinkové pesto

Hočicová zálievka s chimichurri korením

  • 1 PL zmes na chimichuri 
  • 1 PL hrubozrnná horčica
  • 3 PL olivový olej
  • šťava z 1 citrónu

Na posypanie

  • 50 g parmezán

Postup:

  1. Špargľu nakrájame - vrchné časti ponecháme na gril s cuketou, spodné nakrájame a uvaríme s cestovinou podľa návodu.
  2. Cuketu nakrájame na hranolky a zeleninu grilujeme pár minút.
  3. Uvarenú špargľu a cestovinu scedíme a zamiešame pesto.
  4. Podávame na teplo či studeno.
  5. Na záver na cestovinu aranžujeme zeleninu, strúhaný parmezán a chimichurri zálievku.

Produkty v článku

Gomiti - Sezamové kolienka, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

3,99 €

Skladom

Gomiti - Sezamové kolienka, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Obľúbené
Penne - Sezamové paleo bezlepkové cestoviny 250 g

3,99 €

Skladom

Penne - Sezamové paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Autor článku:

Ren Hečková

Bol tento článok pre vás užitočný?

4,5 / 5 (26 hlasovalo)

Inšpirujte sa

Zdravo a bez lepku s alternatívnymi múkami

Zdravo a bez lepku s alternatívnymi múkami

Či už držíte nízkosacharidovú alebo bezlepkovú diétu, je nám jasné, že sa možno chcete klasickým obilným múkam čo najviac vyhýbať. Prospešnosť hladkej bielej múky pre ľudské zdravie je dnes veľmi diskutovanou témou. Čím ďalej viac ľudí sa prikláňa k jej obmedzeniu v rámci svojho jedálnička. To ale neznamená, že by sme mali s múkou skoncovať úplne! Práve naopak, múka sa dá vyrábať zo širokej škály plodín, ktorými môžeme podporiť rôzne aspekty nášho zdravia. Vyskúšajte napríklad kokosovú alebo mandľovú múku, ktoré obsahujú veľa "zdravých" tukov. Z ľanovej, konopnej a slnečnicovej múky dostanete zase veľa vlákniny a bielkovín. A ako tieto múky najlepšie použiť v kuchyni? Všetky dôležité informácie sa dozviete v tomto článku. 

Čítať viac
Kokos + Mango = láska

Kokos + Mango = láska

Keď sme začali pracovať na vývoji nového druhu granoly, bolo leto a vonku vysoké horúčavy. Možno práve to nás inšpirovalo k namixovaniu exotickej kombinácie z kokosu a sladkého manga, ktorá skvelo dopĺňa tradičné chute jahodovej a čučoriedkovej granoly. Po jednom súste lahodnej a energizujúcej chute kokosu a manga sa presuniete na dovolenku do tropického raja. Jednoducho sa zamilujete :) 

Čítať viac